Dankos Plus Televizija
Info

Doček za zlatne fudbalere OFK Dif: Ništa lepše nije moglo da nam se desi pred letnju pauzu

Sa turnira održanog ovog vikenda u Apatinu, fudbaleri OFK Dif iz Kosovske Mitrovice, vratili su se sa jednim zlatom i tri srebra. Na autobuskoj stanici, uz baklje i himnu kluba, dočekali su ih ponosni roditelji i prijatelji.

Na put je krrnulo 90 malih fudbalera godišta od 2009. do 2014. Ekipa 2012. godište osvojila je prvo mesto, dok su se na drugom našle generacije 2010, 2011. i 2014. godište. Dečaci 2009. godište osvojili su četvrto mesto. Omladinski turnir u Apatinu ima dugu tradiciju a ove godine, učestvovalo je oko 60 ekipa, odnosno oko 1000 dece.

Treneri su i više nego zadovoljni. Kažu da nije bilo lepšeg načina da se okonča letnja sezona.

“Mi kao treneri smo zadovoljni, pre svega ponašanjem naših dečaka, a onda se ispostavilo da je i naš rad sa njima, ovde u Kosovskoj Mitrovici došao do vrhunca, dao rezultate. Na kraju sezone ništa lepše nije moglo da se desi. Kreće letnja pauza, i na kraju zlato za naše dečake” kaže trener Nemanja Bulatović i dodaje da e u utorak biti održan poslednji trening pred letnji odmor.

Trener Uroš Galjak u neformalnom delu razgovora, na pitanje da li su umorni, odgovara: – Nismo. Mi ovo volimo, a kada voliš, ništa nije teško. Na put su krenuli sa devedesetoro dece. Odgovornost je ogromna ali i gostoprimstvo i srdačnost ljudi koji su im u dalekom Apatinu bili domaćini.

“Najpre bih se zahvalio roditeljima koji su imali poverenja u nas i usudili se da sa nama pošalju decu na drugi kraj države, a onda i ljudima iz FK Apatin i roditeljima koji su nas verujte, od srca izuzetno primili i dočekali našu dečicu. Mnogo nam znači što smo bili na jednom ovakvom turniru, a evo, videli ste i sami, rezultati su tu. Hvala Bogu, radimo super i nadamo se da će u narednom periodu biti što više medalja” kaže Galjak.

Pošto su zablistali na terenu, mitrovački fudbaleri su uživali i u obilasku tamošnjih manastira, plovidbi Dunavom, a bili su i gosti Skupštine opštine Apatin gde su ih dočekali i pozdravili čelnici grada.

Učešće na turniru u Apatinu, pomogao je Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica.

Izvor i foto: Radio Kosovska Mitrovica

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više