Dankos Plus Televizija
Info

Otvoren jubilarni „Egzit“ festival

Posle jednogodišnje pauze, pod posebnim merama i uz saglasnost Kriznog štaba, na Petrovaradinskoj tvrđavi je počeo je 20. jubilarni „Egzit“ festival, ceremonijom otvaranja pod nazivom „Hajde da slavimo život“.

U 19 časova otvorene su kapije Petrovaradinske tvrđave, a svi posetioci koji su dobili narukvicu, odnosno kartu za ulazak na „Egzit“ festival, imaju ili Zeleni sertifikat da su primili obe doze vakcine, ili negativan Pi-Si-Ar test, ili negativan rezultat brzog antigenskog testa.

Prema podacima organizatora više od 60 odsto posetilaca „Egzita“ je primilo obe doze vakcine, a 10 procenata je preležalo kovid 19.

Ove godine ograničen je i broj posetilaca na oko 40 hiljada dnevno, a umesto 40 bina i zona, „Egzit“ će u naredna četiri dana biti održan na njih 20.

Moto ovogodišnje festivala je „Slavimo život“, kao osvrt na predhodnu pandemijsku godinu i na to što su mnogi veliki festivali u svetu otkazani i ove godine.

„Opet je ‘Egzit’ znak i simbol povratka normalnog života i sigurno je da će energija na festivalu podsećati na tu sa prvih ‘Egzita’, s tim što će ove godine sa nama biti posetioci iz celog sveta koji će ponovo ujedinjeni kreirati, verujemo, zaista jednu vrlo specifičnu atmosferu o kojoj će se prepričavati ne godinama, nego decenijama“, smatra Dušan Kovačević, osnivač i direktor „Egzit“ festivala.

U vreme pandemije bilo je veoma teško organizovati festival i obezbediti da „Egzit“ bude sigurno mesto okupljanja i da se ispoštuju sve preporuke Kriznog štaba, dodaje Kovačević.

„Zaista verujemo da će ovogodišnji Egzit pokazati i da se u ovako složenim uslovima događaji mogu bezbedno organizovati uz naravno određena ograničenja zbog kojih niko nije sretan, ali je sve bolje nego da prođe još jedna godina koncerata, festivala, jer se bojim da bi takva okupljanja postala stvar prošlosti da se tako nešto dozvolilo“, kaže osnivač i direktor „Egzit“ festivala.

„Hajde da slavimo život“ je naziv svečane ceremonije otvaranja koja će na glavnoj bini početi trideset minuta posle ponoći uz performans, plesače, specijalne goste i neočekivane scenske i vizuelne sadržaje i tradicionalni vatromet.

Prvi koncerti na glavnoj bini počeli su od 20 časova, a glavne zvezde prve večeri su Di-džej Snejk i Roni Sajz. Na drugoj najvećoj bini, „Dens areni“, najveća imena su Emili Lens i Šalot de Vit.

Izvor: RTS

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više