Dankos Plus Televizija
Info

Kosovska Mitrovica dobila vrhunsku mašinu za čišćenje javnih površina

JKP “Standard” iz Kosovske Mitrovice dobilo je danas električni vakuum usisivač za čišćenje javnih i prometnih površina u gradu, saopšteno je iz lokalne samouprave .


Građevinske mašine rade na „grebanju“ starog i pripremi terena za nov asfalt. Zbog pomenutih radova trenutno je obustavljen saobraćaj u ulici Lole Ribara, tačnije u smeru od Tehničke škole do Autobuske stanice.

Kosovska Mitrovica je četvrti grad u Srbiji odmah nakon Beograda, Novog Sada i Kikinde čiji će komunalni radnici raspolagati uličnim usisivačem.

On će im umnogome olakšati rad i omogućiti rešavanje gorućih komunalnih problema oko sakupljanja smeća i samim tim održavanja higijene u gradu . I ovim se danas iskazuje potreba za očuvanjem i zaštitom zdravlja ljudi , kao preduslovom normalnog života i funkcionisanja.

Ove vrhunske mašine koristiće se na svim lokacijama u gradu , teže dostupnim za čišćenje.

Proizvedeni su u skladu sa standardima i normama zaštite životne sredine i održivog razvoja.

Država Srbija i ovim gestom pokazuje da Srbima na Kosovu i Metohiji želi da priušti bolju i sigurniju budućnost kao i opstanak i ostanak na ovom prostoru, poručuo je predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

Finansijska sredstva za kupovinu aparata obezbeđena su zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije. Vrednost aparata iznosi 2.280.000, 00dinara.

Izvor: Služba za odnose sa javnošću PO Kosovska Mitrovica

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više