Dankos Plus Televizija
Info

Predstava “Polomljeno rebro” u ponedeljak u Mitrovačkom dvoru

Predstava “Polomljeno rebro” reditelja Janka Cekića, koja je rađena po scenariju Nadice Đorđević, biće izvedena 1.novembra 2021.godine u Mitrovačkom dvoru u Severnoj Mitrovici, sa početkom u 20 časova.

U predstavi igraju Janko Cekić i Tamara Tomanović.

Predstava „Polomljeno rebro“ govori o suštastvenom nepoznavanju ljubavi i besramnom poistovećivanju njene vilinske nežnosti sa bestijalnom demonstracijom sile jačeg nad slabijim, o ubijanju mužastvenosti u muškarcu, i o svetačkoj trpeljivost žene koja veruje da će ljubav promeniti nasilnika, sve dok ne donese najvažniju odluku i u najvažnijem trenutku, osokoljena molitvom i uverenjem da je čuva legion arhangelske vojske, jednim pozivom stavlja tačku na svoj dotadašnji život. Odlukom da zatraži pomoć, „lomi ruku“ koja je njoj polomila rebro. Koja je polomila nju – rebro. Koja je polomila njega samog. Ona prijavljuje nasilje, što je jedini, pravi i zdrav izbor.

Predstava je urađena u okviru projekta “Eliminacija i prevencija rodno-zasnovanog i porodičnog nasilja”, koji je podržao Populacioni fond UN-a UNFPA.

Predstava je premijerno izvedena u Gračanici marta ove godine, da bi potom u aprilu, u dva termina bila odigrana i u Studentskom centru u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više