Dankos Plus Televizija
Info

U Kosovskoj Mitrovici od 10. decembra Novogodišnji turnir srpskih opština u malom fudbalu

U organizaciji Hale sportova u Severnoj Mitrovici ljubitelji malog fudbala i sportisti sa Kosova imaće priliku da učestvuju na Novogodišnjem turniru srpskih opština koji počinje 10. decembra.

Prema propozicijama organizatora, takmičenje će se odvijati u tri kategorije – kadeti, rođeni 2005. godine i mlađi, zatim seniori i veterani rođeni 1982 i stariji.

Direktor Hale sportova u Kosovskoj Mitrovici – Goran Kovač rekao je za Kosovo onlajn da je postojala potreba i želja da se ponovo pokrene turnir u malom fudbalu koji je tradicionalno bio održavan do 1999. godine.

Kovač je istakao da je turnir i retka prilika da mladi sportisti i rekreativci pokažu svoje umeće pred domaćom publikom, imajući u vidu zabranu kosovskih institucija, koje onemogućavaju sportskim klubovima iz Srbije da dođu i takmiče se na Kosovu.

„Kosovska Mitrovica i čitavo Kosovo i Metohija su uvek bili rasadnik sportista i zato nam je cilj da oživimo tradiciju bavljenja sportom koju baštinimo, da mladim ljudima omogućimo da osete čari fudbala, ali i da našim sugrađanima pružimo priliku da uživaju u bravurama koje će učesnici ovog takmičenja izvoditi u novoj hali sportova“, rekao je Kovač.

On je naglasio da je interesovanje mladih za učešće na turniru veliko i izrazio nadu da će to biti jedna veoma kvalitetna i značajna sportska manifestacija.

Svi zainteresovani mogu besplatno da se prijave na turnir do 8. decembra, a organizatori su za najuspešnije ekipe i pojedince pripremili bogate nagrade.

Izvor: Kosovo Onlajn

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više