Dankos Plus Televizija
Info

Članovi Udruženja „Podrži me“ obeležili Međunarodni dan osoba sa invaliditetom humanitarnom prodajnom izložbom

Udruženje roditelja dece sa poteškoćama u razvoju “Podrži me” iz Severne Mitrovice, obeležilo je Međunarodni dan osoba sa invaliditetom humanitarnom prodajnom izložbom prazničnih ukrasa i dekoracija u cilju prikupljanja sredstava za opremanje Dnevnog centra ovog udruženja. 

Sve radove na izložbi izradila su deca i mladi iz Udruženja “Podrži me”, kako bi što pre bio prikupljen potreban novac za Dnevni centar i njegovo konačno otvaranje.

“Rešili smo da na ovaj način pokažemo da su deca sa poteškoćama u razvoju sposobna da odrade nešto lepo i humano. Čast mi je što imam dete sa poteškoćama a ne vidi se da ima poteškoće. Danas sam pozvala žitelje Kosovske Mitrovice i okoline da nam se pridruže u ovoj akciji za Dnenvi centar koji nam puno znači”, rekla je Svetlana Jovanović, roditelj. 
Dnevni centar “Podrži me” trebalo bi da bude završen u januaru. Prelazak u novi  i veći prostor itekako će značiti deci ali i roditeljima.

Prema rečima Irene Rakić, predsednice Udruženja “Podrži me” na izložbi su izloženi radovi dece nastali protekle godine.

“Želela bih se zahvalim svim humanim ljudima koji su danas došli na izložbu i pomogli nam. Novi objekat će mnogo značiti deci i roditeljima koji će moći da ostave decu u Dnevnom centru i biće sigurni da će imati potpunu negu i da će sa njima raditi stručni kadar”, rekla je Rakić.

Lokalna samouprava nije bila u mogućnosti da pomogne što se tiče same infrastrukture ali se nadaju da će to moći da urade kada je u pitanju opremanje Dnevnog centra , za šta su potrebna znatna finansijska sredstva.

“Nadam se da ćemo već početkom naredne godine naći mogućnosti da delimično pomognemo kada je u pitanju opremanje Dnevnog centra. Sem toga, službenici opštine Severna Mitrovica pokrenuli su humanitarnu akciju za koju verujem da će biti baš vredna i da ćemo moći mnogo toga da postignemo kada su u pitanju infrastrukturni radovi na samom objektu”, rekla je Adrijana Hodžić,  zamenica gradonačelnika Severne Mitrovice i dodala da pored budžeta postoje i zakonski okviri  koji se moraju poštovati.

Ona je naglasila da je naredna misija lokalne samouprave da se izbori da što više osoba sa invaliditetom dobije zaposlenje.

Udruženje “Podrži me” trenutno broji 164 dece i mladih sa smetnjama u razvoju.

Izvor: TV Most

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više