Dankos Plus Televizija
Info

Humanitarna radionica Ansambla „VENAC“ i „Gospon tamburaša“


Ansambl VENAC je 08.12.2021. organizovao u Gračanici humanitarnu javnu radionicu taamburaške prakse, zajedno sa tamburaškim orkestrom iz Novog Sada „Gospon tamburaši“.

Promocija tamburaške prakse krenula je iz Gračanice i organizovaće se širom Srbije. Tamburaška praksa kao element nematerijalnog kulturnog nasleđa, upisana je u Nacionalni registar nasleđa Republike Srbije u Novembru 2021.

Tokom javne radionice u Gračanici su se prodavale humanitarne karte, a bila je izložena i kutija za prikupljanje novca za pomoć trogodišnjoj Anđeliji Kitanović i jednogodišnjem Urošu Petroviću iz Kosovskog Pomoravlja.
Uroš Petrović boluje od mikrocefalije i za njegovo lečenje u Italiji neophodno je prikupiti 14.000 evra.

Anđelija Kitanović boluje od Morning glori sindroma i za operaciju oka koja je zakazana u Beligiji početkom 2022. godine potrebno je sakupiti 10.000 evra.

VENAC je društveno odgovorna ustanova, koja pomaže svima, a naročito deci. Sav prihod sakupljen tokom radionice biće doniran za Anđelijino i Uroševo lečenje.

Zbog hitne operacije, direktorica VENCA Snežana Jovanović i sama je donirala 1.000 evra za lečenje Anđelije Kitanović. Svi članovi Ansambla VENAC i Gospon tamburaši su se priključili akciji i donirali novac. Sledite i Vi primer VENCA, pomozite Anđeliji i Urošu.

Organizator promocije tambura je Ansambl Venac, a uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i informisanja.

Izvor: Dankos Plus TV

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više