Dankos Plus Televizija
Info

Ljubitelji pozorišta u Leposaviću i Severnoj Mitrovici juče su uživali u predstavi koju su im priredili glumci Milan Kalinić i Srđan Ivanović, igrajući komad „Ko je ovde idiot“, u organizaciji Studentskog centra Priština


Urnebesna komedija je rađena po motivima iz dela „Idiot“, Muze Pavlova, a publiku je do suza dovodio zamršen slučaj mladoženje koga igra Milan Kalinić. Budući mladoženja u predstavi mora da dokaže pred psihijatrom, koga igra Srđan Ivanović, da nije idiot kroz niz komičnih testova, u čemu je aktivnu ulogu imala i publika.

Nakon predstave u razgovoru za Kosovo onlajn pomoćnik direktora Studentskog centra Aleksandar Mašković istakao je da je ovo samo jedna u nizu predstava i da će Studentski centar nastaviti sa kulturnim manifestacijama kako bi studentima, ali i građanima Severne Mitrovice, slobodno vreme bilo ispunjeno ovakvim i sličnim događajima.

„Večerašnja predstava je samo još jedan poklon našim studentima i ostalim građanima Kosovske Mitrovice i Leposavića pred novogodišnje i božićne praznike. Ovo je četvrta predstava u poslednjih desetak dana, a u planu su još dve komedije, projekcije filmova, kao i studentski turniri. Do Nove godine imamo pun fond i organizaciju za budućnost naših studenata. Očekujemo da će posećenost biti velika, kao i večeras. Studenti i učenici srednjoškolskog centra uvek vrlo rado proprate sve naše organizacije. Uspeli smo da ove godine unapredimo studentski život, kao i kulturna, sportska i turistička događanja”, izjavio je Mašković.

Milan Kalinić kaže da je prvi put nastupao u Kosovskoj Mitrovici, ali da mu je Kosovo i Metohija blisko.

“Publika je uglavnom ista što se tiče reakcija, ili im se svidi ili ne. Oseti se kada igraš u gradu koji ima pozorišnu tradiciju, scenu ili pozorišni ansambl i grad koji to nema. Ovde su od skoro počele da se igraju predstave. Jedan detalj koji sam zapazio je aplauz koji je trajao samo sedam sekundi. To je normalno za ljude koji nisu navikli na pozorišni protokol”, izjavio je Kalinić….

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više