Dankos Plus Televizija
Info

Predsednik Aleksandar Spirić uručio ključeve novih stanova

U prostorijama mitrovačkog dvora, uz poštovanje propisanih epidemioloških mera, predsednik privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica uručio je rešenje dobitnicima stanova koje je finansirala vlada republike srbije i kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Prisutnima se obratio predsednik opštine Aleksandar Spirić gde je pohvalio rad komisije koja je vodila računa da socijalno ugrožene porodice budu kategorizovane kako dolikuje. Posebnu zahvalnost predsednik Spirić posvetio je višečlanim porodicama koje su, kako je rekao, budućnost našeg grada, a mi ćemo kroz pomaganja naše države Srbije pomagati da im stvorimo što bolje uslove za život.

Naši sugrađani kojima su uručena rešenja, o dodeli stanova, istakli su veliku zahvalnost vladi republike srbije, kancelariji za Kosovo i Metohiju i privremenom organu opštine Kosovske Mitrovice na čelu sa predsednikom Aleksandrom Spirićem.

U narednih mesec dana se očekuje dodela još 46 stanova, a takođe opština Kosovska Mitrovica će i u narednom periodu nastaviti izgradnju novih stanova za naše sugrađane i tako neumorno pomagati socijalno ugroženim porodicama.

„Veliki broj mladih bračnih parova sa više dece danas je konačno rešilo status krova nad glavom. Zahvaljujući sredstvima kancelarije za Kosovo i Metohiju i dugujem zahvalnost Petru Petkoviću kao i našem predsedniku Aleksandru Vučiću koji nesebično ulaže maksimalne napore da se poboljša život i stvore uslovi za perspektivu na ovom području. Kao što vidite ovdašnje stanovništvo iskazuje zahvalnost, a pre svega ponosni smo što možemo da istaknemo da svi ovi današnji dobitnici imaju troje i više dece. To je sjajna poruka da budućnost za Kosovsku Mitrovicu ima. Mi ćemo nastaviti u narednom periodu svi zajedno da stvaramo bolje uslove ali svakako i sa gradnjom u narednom periodu i moramo da naglasimo da je u toku procedura, odnosno konkurs, čiji je rad komisije i dalje u toku, tako da ćemo u narednom periodu imati blizu 46 stanova za dodelu. “ – izjavio je predsednik Spirić.

Andrijana Jovanović iz Kosovske Mitrovice kaže: „već osam godina živim u garsonjeri od 28 kvadrata, jako sam zahvalna, dobili smo stan, rešeno nam je stambeno pitanje. Zahvaljujem kancelariji za Kosovo i Metohiju na čelu sa Aleksandrom Spirićem, veliko hvala za komisiju i gospodinu Nenadu Radoviću. Svima mnogo hvala, zahvalna sam, srećna sam, stambeno pitanje mi je rešeno i živela srbija.“

Miloš Radomirović, iz Kosovske Mitrovice je izjavio: „podstanar sam dve godine, imam jedno dete, drugo je na putu, dugo smo čekali za stan. Rešeno nam je jedno veliko životno pitanje i zahvaljujem se puno kancelariji za kosovo i metohiju i predsedniku aleksandru spiriću.“

Tanja Simić, takođe iz Kosovske Mitrovice: „majka sam dvoje dece, danas je veliki dan za moju porodicu. Rešili smo jedno životno pitanje, dobili smo stan. Hvala predsedniku i kancelariji za Kosovo i Metohiju koja je prepoznala naše potrebe i dodelila nam ovaj stan i omogućila da ostanemo, da živimo ovde jer mi volimo kosovo i želimo da nastavimo naš život ovde.“

„Ovde sam rođena, ovde sam porasla, imam dva sina, hvala predsedniku aleksandru spiriću, prvenstveno njemu, što nam je dozvolio i dao nam stan da ostanemo ovde da živimo i da našu decu podižemo na našem ognjištu. Zahvaljujem se predsedniku aleksandru vučiću, kancelariji za kosovo i metohiju koja je prepoznala naše potrebe i želje za opstankom ovde. “ – rekla je Jelena Stolić.

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više