Dankos Plus Televizija
Info

Petković u Štrpcu: Imaćete zdravu pijaću vodu


Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju, Petar Petković, započeo je dvodnevnu posetu KiM obilaskom Štrpca i poručio da je Beograd opredeljen za dijalog i budućnost. On je u poseti KiM zajedno sa predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem i predstavnicima lokalne samouprave, na čelu sa Daliborom Jevtićem i pomoćnikom direktora Kancelarije za KiM Ivanom Vujićem.

Petković je u selu Berevce rukovodstvu opštine uručio Odluku za početak radova i realizaciju projekta vodosnabdevanja zdravom pijaćom vodom za opštinu Štrpce za šta je Kancelarija za KiM izdvojila 44,4 miliona dinara, saopšteno je iz Kancelarije. 

Petković je istakao da se na ovaj način rešava višedecenijski problem Štrpčana i podsetio da je rešenje obećao prilikom svoje prethodne posete ovoj opštini, što se danas i realizuje.

“Prošli put kada sam bio ovde obećao sam da ćemo da pomognemo opštinu Štrpce sa važnim projektom vodosnabdevanja zdravom pijaćom vodom u opštini Štrpce i evo ono što smo obećali, to smo i ispunili. Ja sam ovde doneo odluku Кancelarije za КiM, kojom u iznosu od 44.400.000 dinara krećemo sa važnim projektom koji će podrazumevati da svi građani opštine Štrpce više neće morati da kupuju flaširanu vodu, već će imati zdravu pijaću vodu i zato krećemo sa izgradnjom projekta vodozahvata i postrojenja. Samo kada smo zajedno, ujedinjeni, okrenuti ka budućnosti možemo da postignemo sve što želimo”, poručio je Petković. 

Dodao je da država Srbija vodi računa o “svakom našem zaposlenom, o svakom našem poljoprivredniku, o svakom našem detetetu, o našim najstarijim sugrađanima”.

“Ono što je važno jeste da politika predsednika Aleksandra Vučića jeste politika budućnosti, jeste politika koja podrazumeva dostizanje prosečne plate od 1.000 evra i dostizanje prosečne penzije od 500 evra, to je politika budućnosti, to je ono za šta se borimo i to je ono što želimo da ovde vama prenesemo. Čekaju nas sve veći pritisci, a vi koji živite ovde u opštini Štrpce dobro znate šta znače veliki pritisci, ali naše je da se borimo da sačuvamo mir i da ne nasedamo na provokacije, već da mudro, odgovorno i strpljivo gradimo našu budućnost, ovde na КiM. Vi ovde na jugu КiM, u Sirinićkoj župi ste okruženi vašim komšijama Albancima i moja poruka i danas jeste da moramo da pregovaramo, da u dijalogu, u Briselu rešavamo sva teška i ključna pitanja za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine”, kazao je Petković.

Navodi da je to način da građani na KiM imaju normalan život.

“Mi smo u Beogradu opredeljeni za dijalog, opredeljeni smo za budućnost. Кoliko god da su teški problemi koje iznosimo u Briselu i o njima razgovaramo, bolje je da imamo teške probleme u dijalogu, u Briselu, nego da imamo incidente na terenu”, zaključio je Petković. 

Za Petkovića je u Sportskoj sali priređen prigodan kulturno-sportski program.

U nastavku posete Štrpcu, on je u selu Vrbeštica obišao Osnovnu školu „Šarski odred“ koja je izgrađena sredstvima Кancelarije za КiM i naveo da će Кancelarija pomoći sa obnavljanjem inventara. 

Petković je potom posetio devetočlanu porodicu Mladenović i uručio im građevinski materijal za dogradnju kuće, kao i motokultivator koji će im značiti za obradu zemlje.

Za sutra je planirana poseta opštini Zubin Potok tokom koje je predviđen sastanak sa političkim predstavnicima Srpske liste i članovima lokalne samouprave ove opštine. 

Potom će obići i selo Ugljare u opštini Zubin Potok i razgovaraće sa meštanima. 

Direktor Kancelarije za KiM posetu KiM završiće u selu Gornje Dobroševine, gde će obići sedmočlanu porodicu Mihajlović, kojoj je upravo Kancelarija u ovom mestu izgradila kuću.

Izvor i foto: Radio Kosovska Mitrovica

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više