Dankos Plus Televizija
Info

Uručeni ključevi stanova za 12 višečlanih porodica


Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić i zamenica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Jelena Stojković uručili su ključeve stanova za 12 porodica u novoizgrađenoj zgradi u Kolašinskoj ulici.

U Kosovskoj Mitrovici je do sada izgrađeno 700 stanova, što je pokazatelj da se svakoj porodici pristupa odgovorno, rekao je Spirić i dodao da će u narednom periodu biti podeljeno još stanova kao i da će se nastaviti sa podrškom socijalno-ugroženim porodicama i onima kojima je pomoć potrebna.

“Veoma je važno da kroz ova turbulentna i izazovna vremena budemo jedinstveni i nastojimo da gradimo mirnu budućnost, jer mir je preko potreban. Uz pomoć Kancelarije za Kosovo i Metohiju i ove godine nastavljamo da gradimo stambene jedinice. Pored toga, prioriteti su nam i infrastrukturni projekti, za bolje funkcionisanje u gradu kao i rešavanje saobraćajnog kolapsa i još mnogo projekata, koje ćemo zajedno realizovati do kraja godine“ rekao je Spirić.

Znamo da je svaka stambena jedinica čvrst bedem opstanka i da će svaka porodica da gradi bolju budućnost i bolje prilike, istakao je on.

“Ljudi koji danas dobijaju ključeve od stana su višečlane porodice, što je za posebno poštovanje i predstavlja poseban osećaj, koji obećava da Kosovska Mitrovica ima budućnost“ naveo je Spirić.

Zamenica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Jelena Stojković kaže da je Kancelarija svake godine beleži bolje rezultate stambenog zbrinjavanja.

„Ovde smo da danas podelimo radost sa ovim porodicama, jer se radujemo svakoj dodeli stambene jedinice i stambenom zbrinjavanju. Vlada Republike Srbije preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju svake godine sve više radi na programu stambenog zbrinjavanja, tako da mi svake godine imamo sve bolje rezultate i više zgrada koje gradimo“ rekla je Stojković.

Kako je navela, Kancelarija za Kosovo i Metohiju će ovogodišnjim programom podeliti 120 stambenih jedinica.

„Mi smo prošlogodišnjim programom izgradili ukupno devet zgrada, iz 2021. godine, koje će biti dodeljene ove godine, a iz programa za 2022. godinu smo već dali svoje odluke za izgradnju deset zgrada, što je za jednu više nego prošle godine. To znači da ćemo ovogodišnjim programom podeliti 120 stanova i useliti 120 porodica. To je jasan znak da svi radimo zajedno, da zajedno možemo sve, i da ćemo zajedno raditi još više i jače. Nas teška vremena neće prekinuti i neće nas ometati, a vas teška vremena ne smeju da uplaše, jer ćemo mi raditi još jače i brže“ poručila je Stojković.

Stojković je najavila da će, zahvaljujući odličnoj dinamici izgradnje, u narednom periodu biti podeljeno još 48 stambenih jedinica.

Novi vlasnik stana Arafat Ljatifi kaže da je za njegovu porodicu i njega osigurano stambeno pitanje i da mališani imaju više prostora za igru.

„Stan mi puno znači jer nisam imao svoj stan i živeo sam privatno, i imam troje dece, tako da je stvarno od velikog značaja. Zahvalio bih se svima, opštini, Kancelariji za Kosovo i Metohiju i naravno predsedniku Aleksandru Vučiću“ rekao je Ljatifi.

Samohrana majka Kimeta Mustafa kaže da više neće morati da živi kao podstanar i da je novi stan usrećio celu porodicu.

„Stan mi zaista mnogo znači jer sam podstanar i samohrana majka sa šestoro dece. Živim u kući punoj vlage i ova situacija me je zaista usrećila, kao i moju decu“ rekla je Kimeta Mustafa.  

Spirić je podsetio da je Kosovska Mitrovica grad otvorenog srca, i da je od 1999. godine zbrinut veliki broj raseljenih lica i dodao da će porodice, koje su i dalje bez krova nad glavom, biti stambeno zbrinute.

Nakon uručenja ključeva, Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitorivca Aleksandar Spirić i zamenica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Jelena Stojković su zajedno sa svojim saradnicima i lokalnim zvaničnicima obišli radove na izgradnji novog Univerzitetskog centra, čiju gradnju finansira Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više