Dankos Plus Televizija
Info

Škole sa KiM učesnici 35. jubilarnog takmičenja „Takmičarski dani mladih preduzetnika“

Pod okriljem projekta „Takmičarski dani mladih preduzetnika“ koji po 35. jubilarni put organizuje Savez pronalazača Srbije, danas je u Kosovskoj Mitrovici održana radionica na temu izrade biznis plana, namenjena đacima osnovnih i srednjih škola, odnosno učenicima mlađim od 17 godina.


Kosovska Mitrovica jedan je od 35 gradova i opština koji su uzeli učešće u ovom takmičenju. Pored škola sa područja grada, pravo učešća imaju i sve ostale škole sa područja Kosova i Metohije.

Svaka škola delegira grupu đaka, koji predvođeni nastavnikom, najpre pohađaju radionicu na kojoj stiču osnovne veštine izrade biznis plana, kakva je danas održana u Kosovskoj Mitrovici. Potom, oni će u narednih sedam dana, raditi na razradi i artikulaciji ideje iz odabrane oblasti (medicina, kultura, privreda…) da bi sledećeg utorka, tu ideju, u formi PowerPoint sadržaja, predstavili žiriju. Istog dana, biće proglašena tri najbolja biznis plana. Svaka škola konkuriše sa jednim biznis planom.

Predsednik Saveza pronalazača Srbije Slobodan Hadži Simić kaže da se ovo takmičenje na području Kosova i Metohije realizuje uz podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju, u saradnji sa Privremenim organom opštine Kosovska Mitrovica i ovdašnjom Školskom upravom.

„Mladi su pametni kao pčelice. Oni stvaraju budućnost. Ponosan sam što stojim ispred vas, a još sam ponosniji što mogu da se obratim ovoj divnoj mladosti“ poručio je Hadži Simić i dodao da je od izuzetnog značaja da postoji neko ko će prepoznati i pružiti podršku realizaciji ideja koje imate da ponudite svom društvu i svojoj državi.

Kako Hadži Simić ističe cilj je da se mladi, a pre svega đaci osmog razreda osnovne, odnosno prve godine srednje škole, pripreme i osposobe za svoja buduća zanimanja. Dodaje da je za njihov uspeh pođednako važno očuvati im maštu i naučiti ih da čuju, slušaju i samim tim uče.

Samo takmičenje biće održano 29. marta u Mitrovačkom dvoru.

Izvor i foto: Radio Mitrovica sever

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više