Dankos Plus Televizija
Info

Kosovska Mitrovica: Poskupele taksi usluge

Od juče su cene taksi usluga na svim relacijama, osim gradske vožn, veće za oko 30 odsto. Cena prevoza na relaciji K.Mitrovica-Zvečan sada iznosi 200 dinara, dok je cena gradske vožnje ostala ista i košta 150 dinara.

U taxi udruženjima u Kosovskoj Mitrovici smo saznali, da su cenovnik novih usluga usaglasili međusobno, a da su se na taj korak odlučili isključivo zbog cene goriva.

“Očekivali smo nakon što je gorivo poskupelo da će se možda vratiti na staro, pa stoga nismo odmah podizali cene usluga, ali postalo je neisplativo još ako se uzmu u obzir usluge za održavanje i amortizaciju na postojeće cene je nemoguće raditi”, kažu u taksi Udruženju “Maxi”.

Građani znaju da cene svih usluga rastu, ali prema prvim reakcijama nemaju mnogo razumevanja jer smatraju da je generalno cena svih proizvoda i usluga previsoka. Nedavno smo pitali autoprevoznike na madjugradskim linijama, koji kažu da nisu povećavali cene za sada, iako u to više ne može niko da bude siguran i da je pitanje dana kada će i do tog poskupljenja doći.

Cene usluga na ostalim prigradskim relacijama možete pogledati na fotografijama (Napomena:četiri vrste cene pored relacije, se odnose na broj putnika u vozilu, dakle jedan, dva , tri ili četiri).

Na primer, na relaciji Zvečan- Grabovac cena usluge za jednog putnika je 250, za dva 300, za tri 350 i za četiri 400 dinara.

Izvor Radio Mitrovica sever

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više