Dankos Plus Televizija
Info

Obeležavanje Dana studenata Univerziteta u Prištini počelo akcijom dobrovoljnog davalaštva krvi

Obeležavanje Dana studenata Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, počelo je danas organizovanjem akcije dobrovoljnog davanja krvi u Studentskom klubu.

Student prorektor Univerziteta u Prištini, Ivan Virijević, kaže za Radio Kontakt Plus da su organizatori akcije zadovoljni odzivom humanih ljudi.

„Bilo je više od 30 davalaca. Akciju je organizovao Studentski centar ‘Priština’ u saradnji sa Odeljenjem transfuziologije KBC Kosovska Mitrovica“, otkriva Virijević, a više o samoj akciji pogledajte u video prilogu.

Dan studenata Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, obeležava se na Svetski dan knjige – 23. aprila.

Međutim, zbog vaskršnjih praznika uprava Univerziteta primorana je da pomeri održavanje svečane akademije, koja će biti održana 20. aprila u amfiteatru Fakulteta tehničkih nauka sa početkom u 12 časova, objašnjava Virijević.

Istog dana, 20. aprila u 19h, u Studentskom klubu (Dom br. 6) u Kosovskoj Mitrovici, biće otvorena izložba slika Nikole Bradića, pod nazivom „Gračanica u bojama budućeg veka – 700 godina zadužbine kralja Milutina“.

Organizator događaja je Studentski centar “Priština” sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Kada su u pitanju sportske igre, koje se na sportskim terenima Tehničke škole “Mihailo Petrović Alas” organizuju u sklopu Dana studenata Univerziteta u Prištini, zbog loših vremenskih uslova odlučeno je da umesto 19. aprila budu održane sredinom maja meseca, pojašnjava student prorektor Virijević.

„Početkom maja studenti će biti zauzeti, imamo neke studentske konferencije i igre u saradnji sa fakultetima iz regiona, pa smo prinuđeni da sportske aktivnosti pomerimo za drugu polovinu sledećeg meseca, kada bude bilo lepše vreme“, dodaje on.

Sva predavanja i vežbe na deset fakulteta Univerziteta u Prištini odvijaju se uživo, jer epidemiološka situacija to dozvoljava, kaže na kraju razgovora Virijević.

Izvor: Dankus Plus TV, TV Most, Radio Kontakt Plus

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više