Dankos Plus Televizija
Info

Patrijarh Porfirije: Nikada ne treba da odustanemo od potrebe da probleme rešavamo razgovorom

U Pećkoj patrijaršiji, nakon svete Arhijerejske liturgije, održana je redovna sednica Sinoda Srpske pravoslavne crkve, a potom sednica Patrijaršijskog upravnog odbora. Patrijarh je obišao i manastir Visoki Dečani, odakle poručuje da je razgovor način za rešavanje svih problema.

Sinodu je predsedavao Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije, koji je sinoć stigao na Kosovo i Metohiju.

Iz Pećke patrijaršije, srpski patrijarh otišao je u manastir Visoki Dečani, odakle poručuje da je razgovor način za rešavanje svih problema.

„Dečani, Pećka patrijaršija, Gračanica, Bogorodica Ljeviška jesu naš dom, ali jesu i dom svih ljudi dobre volje. Ko god dođe u manastir Dečane i pomoli se s verom u smirenju i skromno Svetom Stefanu Dečanskom blagodat Božija na te molitve preko moštiju svetih odgovara opet svakom čoveku bez obzira da li je Srbin pravoslavni ili pripada nekom drugom narodu“, poručuje patrijarh.

„Bog je Bog svih ljudi, svi smo stvoreni po slici i prilici Božijoj i svi smo pozvani da se trudimo da gradimo jedinstvo, zato je važno ovde reći da je važnije od svega da razgovaramo, da se potrudimo kakvi god bili nesporazumi da ulažemo ogromne napore i da nikada ne odustanemo od potrebe da probleme rešavamo razgovorom i dijalogom ma koliko on trajao“, naglasio je patrijarh Porfirije.

Izvor: RTS; Foto: Novosti

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više