Dankos Plus Televizija
Info

Kros RTS-a u Kosovskoj Mitrovici: Da svi zajedno i slobodno trčimo u bolju budućnost

U organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, OŠ “Branko Radičević” i Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge, danas je u Kosovskoj Mitrovici na Partizanskom brdu na kružnoj stazi održan “Kros RTS-a”.

Učesnici 32. krosa bili su učenici predškolskih, osnovnih i srednjoškolskih ustanova iz Kosovske Mitrovice, kao i učenici Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Kosovski božur”.

Direktorica OŠ “Branko Radičević” Biljana Vukićević pozdravila je prisutne takmičare i istakla da je održavanje ovakvog događaja od izuzetne važnosti za sve učenike, sa ciljem promovisanja zdravih životnih navika.

Načelnik školske uprave za Kosovo i Metohiju Ivan Zaporožac je izrazio zadovoljstvo, što je nakon dve godine pauze, ova manifestacije održana. Dodao je da je “Kros RTS-a” najveće atletsko takmičenje u Evropi, koje je ove godine u našem gradu organizovano na najbolji mogući način.

“Izuzetna čast mi je da danas ovde budem sa vama i da se posle dve godine vratimo u normalan život. Drago mi je da ispred sebe vidim razdraganu, zdravu i dobru decu, što znači da ponovo živimo i vraćamo se normalnim stvarima. Kros RTS-a je tradicija koja će trajati još dugo i njegovim održavanjem pokazujemo da imamo budućnost ispred sebe. Moramo da znamo da je „Kros RTS-a“ najveće atletsko takmičenje u Evropi, i zato je cela naša država usmerena ka tome. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je dalo veliki doprinos ovoj manifestaciji, a zahvaljujući lokalnoj samoupravi, Savezu za školski sport, Ustanovi za sport, omladinu i specijalizovane usluge kao i svim školama, nastavnicima i profesorima fizičkog vaspitanja, mi imamo organizaciju ove manifestacije na najbolji način. Mi smo jedni od retkih opština, koje ovu manifestaciju organizuju ovako skupa, i zaista mi je drago zbog toga“ rekao je Zaporožac.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je u svom obraćanju poručio da održavanje manifestacije ovakvog tipa šalje poruku mira i promoviše zdravi stil života.

„Kosovska Mitrovica na današnji dan pozdravlja budućnost, pozdravlja i šalje poruku mira, jer igrom i pesmom a pre svega današnjom trkom, pokazujemo da smo opredeljeni i odlučni da promovišemo zdrav stil života i prave vrednosti. Sloboda je veoma jaka i bitna reč, i slobodno želimo da trčimo, svi zajedno u bolju budućnost. Mi smo tu da kao lokalna samouprava, zajedno sa ustanovama za sport i kulturu, nastavimo kako bi naredni period bio bogatiji, u svakom smislu te reči“ naveo je Spirić.

U predškolskoj kategoriji ženskih takmičara, prvo mesto osvojila je Tara Pavlović, drugo Minja Tomašević, a treće Tara Bogdanović.

U kategoriji muških takmičara predškolaca prvo mesto osvojio je Vukan Slavić, drugo Viktor Vučinić a treće Sanel Pućurica.

Učenici Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Kosovski božur“ su se takmičili u trci na 50 metara, a prvo mesto osvojio je Krsto Krivokapić, drugo Edis Radončić, a na trećem mestu se našao Almer Radončić.

U kategoriji prvog razreda ženskih takmičara, prvo mesto osvojila je Staša Spalević iz OŠ „Branko Radićević“, drugo Andrea Zukić iz OŠ „Sveti Sava“, a treće Nikolija Jevtić iz OŠ „Branko Radičević“.

Na prvom mestu u kategoriji muških takmičara prvog razreda se našao Vidak Cvetnić iz OŠ „Branko Radičević“, na drugom Viktor Aksentijević iz OŠ „Branko Radičević“ i na trećem Andrej Sovrlić iz OŠ „Sveti Sava“.

U kategoriji drugog razreda ženskih takmičara, prvo mesto osvojila je Lenka Trpković iz OŠ „Sveti Sava“, drugo Darija Milosavljević takođe iz OŠ „Sveti Sava“  i treće Sara Spasić iz OŠ „Branko Radičević“.

U kategoriji muških takmičara, prvo mesto osvojio je Marko Mišković, drugo Petar Dujović, a treće Uroš Miladinović, sva trojica iz OŠ „Sveti Sava“.

U kategoriji trećeg razreda ženskih takmičara u trci na 250 metara, prvo mesto osvojila je Lara Petrović iz OŠ „Sveti Sava“, drugo Andrea Aleksić iz OŠ „Branko Radičević“ a treće Teodora Jelić, takođe iz OŠ „Sveti Sava“.

U trci na 300 metara u kategoriji trećeg razreda muških takmičara, prvo mesto osvojio je Mateja Ampovski iz OŠ „Sveti Sava“, drugo Suad Kajtazi iz OŠ „Vlada Ćetković“ a treće Bratislav Popović iz OŠ „Branko Radičević“.

U kategoriji četvrtog razreda u trci na 300 metara u ženskoj kategoriji, prvo mesto osvojila je Petra Ilić iz OŠ „Sveti Sava“, drugo Anđelika Vlašković a treće Hana Buševac, obe iz OŠ „Branko Radičević“.

U trci na 350 metara četvrtog razreda muških takmičara, prvo mesto osvojio je Filip Kostić iz OŠ „Sveti Sava“, drugo Mateja Milosavljević iz OŠ „Branko Radičević“ i treće Atanasije Lukić iz OŠ „Branko Radičević“.

U kategoriji petog i šestog razreda ženskih takmičara u trci na 350 metara, prvo mesto osvojila je Mihaela Jakšić iz OŠ „Branko Radičević“, drugo Iva Rakić iz OŠ „Sveti Sava“ a treće Sofija Sovrlić, takođe iz OŠ „Sveti Sava“.

U kategoriji muških takmičara u trci na 400 metara, prvo mesto osvojio je Veljko Timotijević, drugo Mateja Savić, obojica iz OŠ „Branko Radičević“. Na trećem mestu se našao Đorđe Vukmirović iz OŠ „Sveti Sava“.

U trci na 450 metara sedmog i osmog razreda ženskih takmičara, prvo mesto osvojila je Anđela Kasalović, drugo Andrijana Branković a treće Danica Nedeljković.

U kategoriji muških takmičara u trci na 500 metara, prvo mesto osvojio je Sunaj Bajram, drugo Aldijan Jahja, a treće Veljko Petrušić.

U kategoriji srednjoškolaca u trci na 500 metara prve i druge godine ženskih takmičara, prvo mesto osvojila je Milena Zdravković, drugo Bogdana Kasalović, a treće Anastasija Smikić.

U trci na 550 metara treće i četvrte godine, prvo mesto osvojila je Milica Stanojević, drugo Anastasija Đorđević, i treće Danica Čavić.

U kategoriji muških takmičara prve i druge godine u trci na 600 metara, prvo mesto osvojio je Lukijan Aksentijević, drugo Veljko Denović, a treće Branislav Božović.

U trci na 700 metara muških takmičara, prvo mesto osvojio je Šaban Gašijani, drugo Nemanja Stojković, a treće Jovan Vlajović.

Najboljim takmičarima su dodeljene medalje i diplome, koji su uručili direktori škola i predstavnici institucija.

Događaj je organizovan pod pokroviteljstvom Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica.

Izvor: TV Most, Radio Kosovska Mitrovica

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više