Dankos Plus Televizija
Info

Održana komemorativna sednica povodom smrti Radovana Tanića

Komemorativna sednica povodom smrti direktora Tehničke škole „Mihailo Petrović Alas“ Radovana Tanića održana je u amfiteatru škole u prisustvu porodice, kolega, učenika i brojnih prijatelja.

Prisutnima se najpre obratila pedagog škole Biljana Jović, koja je istakla da je Tanić bio neraskidivo vezan za školu i podsetila na najznačajnije trenutke u njegovom životu.

„Okupili smo se da izrazimo našu neizmernu tugu zbog gubitka našeg Radeta. Završen je jedan sadržajan i bogat život i zatvorila se knjiga izuzetno bogatog sadržaja, knjiga puna dobrih i lepih dela. Prestalo je kucati jedno veliko srce. Umro je vaš i naš Radovan Tanić. Tužna vest se u nedelju ujutru kao munja pronela gradom. Bio je neraskidivo vezan za školu, školu u kojoj je proveo ceo svoj radni vek, najpre kao nastavnik stručnih predmeta iz oblasti elektrotehnike, a potom 18 godina kao direktor škole. Umro je veliki čovek, ljudska gromada, jedna veličina. Smrt našeg Radeta je bolno odjeknula u srcima svih nas koji smo ga poznavali, a takvih je mnogo. Radovan Tanić je bio gorostas skromnosti, poštenja i čovečnosti. Bio je moralna vertikala, na ponos svima koji su ga poznavali. Bio je jednostavan, prisan i uvek svakome dostupan. Njegova vrata su uvek bila otvorena, bez obzira na prirodu problema. Bio je izuzetna osoba kao suprug, otac, deda, brat, prijatelj i kolega. Imali smo sreću i privilegiju, da smo za rukovodioca i prijatelja imali takvog čoveka“ rekla je ona.

Načelnik školske uprave na Kosovu i Metohiji Ivan Zaporožac ističe da je Tanić bio oličenje skromnosti, poštenja i čovečnosti i da je tužna vest duboko potresla i ožalostila sve prijatelje i kolege.

„Tiho i nenametljivo, sa puno energije i znanja, 18 godina bio je na čelu jednog od najboljeg kolektiva ovog grada. Sav svoj život posvetio je radu sa decom, a svoj pedagoški rad u kojem je manifestovao sve svoje vrline kvalitetnog, odgovornog i poštenog čoveka, daje mi za pravo da kažem da je bio primer svima nama. Juče, kada sam prolazio pored njegove škole, zastao sam i dugo posmatrao prozor njegove kancelarije. Ranije, kada sam god prošao, svetla su bila upaljena. Nažalost, sinoć ih nije bilo, ali sam siguran da sam osetio njegovo prisustvo u blizini i upitah sam sebe, zar je sastanak koji smo imali prošle nedelje bio poslednji susret sa njim? Bio je osoba od bezrezervnog poverenja, sa osećajem za čoveka, pravdu i poštenje. Srećni smo svi koji smo imali priliku da sarađujemo sa njim. Danas smo ovde da iskažemo svoju bol, zahvalimo se i kažemo da su dela koja je ostavio iza sebe velika i da ćemo ga pamtiti i pominjati sve dok postojimo“ naveo je Zaporožac.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić rekao je da je Tanić bio izuzetno poštovan i cenjen od strane kolega kao i da je uvek bio spreman na saradnju, za dobrobit škole.

„Savesnost i predanost, bile su njegove karakteristike koje su ga krasile i po kojima se izdvajao od svih. To najbolje znaju kolege i učenici Tehničke škole „Mihailo Petrović Alas“ u kojoj je u više mandata je bio direktor škole a važio je i za izuzetnog profesora, zbog čega su ga kolege izuzetno poštovale. Bio je uvek spreman da zbog dobrobita škole sarađuje sa svima, da se posavetuje sa kolegama i učenicima pruži roditeljski savet i pomoć. Bio je omiljena osoba među sugrađanima, a nama iz lokalne samouprave, ostaće u uspomeni kao osoba spremna na saradnju i pokretač raznih inicijativa, koje su težile ka ostvarenju boljih uslova za rad institucije kojom je rukovodio. Nikada nije tražio nemoguće i previše, već  uvek ono što je objektivno, moguće i neophodno“ rekao je Spirić.

Tanić je do zadnjeg dana uspešno obavljao funkciju Direktora Tehničke škole ”Mihailo Petrović Alas”, a pored toga bio je aktuelni predsednik Omladinskog karate kluba”Kosovska Mitrovica” suprug i otac troje dece, Mirjane, Stanislave i Mladena.

Kako je saopšteno iz škole, datum, vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Izvor: Radio Mitrovica sever; Foto: Radio Mitrovica sever

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više