Dankos Plus Televizija
Info

Priznanje “Ponos grada” učenicima mitrovačkih škola: Slavimo vaše znanje i vaš uspeh

Tradicionalno priznanje „Ponos grada“, koje krajem svake školske godine dodeljuje Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica, uručeno je danas đacima osnovnih i srednjih škola sa područja Kosovske Mitrovice, koji su u proteklih godinu dana ostvarili visok plasman na republičkim takmičenjima i sportskim smotrama. Maturanti koji osnovno odnosno srednje obrazovanje završavaju sa besprekornim uspehom, dobili su novčane nagrade.

Lana Radovanović je učenica prve godine Medicinske škole. Priznanje koje se sastoji od diplome i plakete, dobila je kao član pobedničkog tima na nedavno održanom takmičenju za najbolju  inovativnu preduzetničku ideju, koje je u našem gradu organizovao Savez pronalazača Srbije.

„Ovo nam mnogo znači… Bilo je teško ostvariti uspeh tada, jer mi preduzetništvo učimo tek u četvrtoj godini. Mi smo prva godina, nismo znali ni šta je biznis plan tako da je bilo izazovno. Uz pomoć profesorke preduzetništva, uspeli smo da napravimo prezentaciju… osmislili smo inovativnu ideju, simulator za iglu i osvojili prvo mesto“ kaže Radovanović.

Danijel Milosavljević, đak Srednje tehničke škole „Mihajlo Petrović Alas“ nagrađen je jer je na republičkom takmičenju u Valjevu, osvojio treće mesto u oblasti termičkih i rashladnih uređaja.

„Danas sam ovde da bih primio nagradu zbog uspeha u Valjevu…Neopisivo mi je drago i znači mi to“ kaže Milosavljević.

Ovi đaci izvanredni su pokazatelji da naš grad nedri sposobne, obrazovane, plodne ličnosti koje mogu, umeju, imaju entuzijazam, snagu i elan za napredak. Ono što je do grada, jeste da obezbedi uslove da ono najkvalitetnije, najpametnije i najlepše što imamo, nikada ne poželi da odavde ode.

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić kaže da će opština nastaviti sa ulaganjima u obrazovne institucije i da će se angažiovati da mladi ljudi imaju uslova za razvoj i napredak u svakom pogledu.

„Danas smo zbog vas ovde okupljeni, da slavimo vaše znanje, vaš uspeh i vašu želju za borbom i učenjem. Kao grad, blizu 24 miliona dinara izdvajamo za školstvo što je mnogo za jednu malu, skromnu opštinu, kakva je naša. Nikada nećemo žaliti kada je u pitanju omladina i kada su u pitanju prosvetni radnici“ rekao je Spirić zahvalivši učenicima na uspešnom predstavljanju grada širom zemlje. Takođe, on je najavio da će se u narednom periodu ulagati i u učeničke sportske aktivnosti, ali i u njihovo usavršavanje na svim poljima.

Načelnik školske uprave u Kosovskoj Mitrovici Ivan Zaporožac, zahvalio je Privremenom organu Opštine Kosovska Mitrovica na angažovanju i podršci i dodao da naši đaci uvek daju razloga da na njih budemo ponosni.

„Veoma sam ponosan… Mi smo mala školska uprava u odnosu na školske uprave u centralnoj Srbiji i kada na sastancima sa ostalim načelnicima, stigne vest da su naši đaci osvojili, prvo, drugo, treće mesto, ne samo da sam ponosan, nego sam i zahvalan… za svaki osmeh i svaku radost koju nam donosti“ rekao je Zaporožac.

U ime svih nagrađenih, obratila se Tea Savić, maturantkinja mitrovačke Gimnazije, koja je zahvalila lokalnoj samoupravi na podršci i na uviđavnosti, jer im kako je rekla, to daje podstrek da budu još bolji.

Priznenje “Ponos grada” dodeljuje se unazad sedam godina.

U okviru svečanog programa, koji je ovim povodom priređen u Mitrovačkom dvoru, učestvovali su i KUD „Kosovski božur“, hor OŠ „Branko Radičević“ i plesna grupa „Street dance“ iz Kosovske Mitrovice.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više