Dankos Plus Televizija
Info

Novak Đoković u polufinalu Vimbldona!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona, pošto je danas posle fantastičnog preokreta savladao mladog Italijana Janika Sinera 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2.

Đoković je odlično otvorio meč – napravi je brejk i brzo došao do prednosti od 4:1.

Imao je Novak i priliku da još jednom oduzme servis protivniku, ali nije iskoristio brejk loptu, pa se Siner vratio u meč.

Italijan je iskoristio momenat, uzvratio brejk a onda, nakon velike borbe, napravio još jedan i velikim preokretom došao do vođstva od 1:0 (7:5).

Osokoljen završnicom prvog dela igre, Siner je nastavio sa odličnom igrom i na početku drugog seta.

Posle prvog gema koji je Novak osvojio na svoj servis, Siner je izjednačio, a onda i napravio rani brejk i poveo sa 2:1.

Đokoviću nije danas funkcionisao ni prepoznatljiv ritern, pa je Siner, pun samopouzdanja, olako došao i do drugog seta – 6:2.

Ali, početak trećeg dela igre je nagovestio Novakov povratak u meč.

Prvu brejk loptu u drugom gemu nije iskoristio srpski teniser, ali zato jeste drugu – u četvrtom gemu, pa je brzo došao do prednosti od 4:1, a potom mirno priveo set kraju – 6:3.

Novak je nastavio sa furioznom igrom, pa je sa 6:2 dobio naredni set i izjednačio na 2:2.

Siner nije imao šanse kada je Novak zaigrao kako ume, pa je Đoković ekspresno došao i do narednog seta, a tako i do pobede u četvrtfinalu.

U polufinalu turnira, Novak će igrati sa boljim iz duela Gofen–Nori.

Izvor: RTS

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više