Dankos Plus Televizija
Info

Na deset fakulteta Univerziteta u Prištini upisano oko 700 brucoša; Najveće interesovanje za medicinske nauke

Interesovanje studenata za studiranje na deset fakulteta prištinskog Univerziteta nije ništa manje nego predhodnih godina.

Broj upisanih brucoša je približno isti kao i prošle godine, a najveće interesovanje studenti su i ove godine pokazali za studijske programe na Mediscinskom fakultetu Univerziteta u Prištini, rekao je za program Radija Kosovska Mitrovica Mladjan Milić, stručni saradnik za studentska pitanja u rektoratu prištinskog Univerziteta.

“Mi svake godine u prvom upisnom roku imamo od 700 do 740 novoupisanih studenata. Ove godine je ukupan broj 689 na svih deset fakulteta. Očekujemo interesovanje za drugi upisni rok, jer ima još slobodnih mesta na budžetu. U skladu sa višegodišnjim trendom, po završrtku roka u septembru, taj broj bi trebalo da premaši 1000 brucoša”, rekao je Milić.

Promena kod kvota za upis nije bilo ili su zabeležene minimalne u zavisnosti od fakulteta.

Milić je ponovio da su studenti najveće interesovanje i ove godine pokazali za Medicinski fakultet, iako su na tom fakultetu ove godine više cene školarine za integrisane studije medicine i stomatologije, ali su uveli nove studijske programe na osnovnim i trogodišnjim akademskim studijama, tako da je proširena lista izbora budućih zanimanja u oblasti zdravsta.

Inače, prateći situaciju i interesovanje na ostalim fakultetima u centralnoj Srbiji, ove godine su svršeni srednjoškolci najveće interesovanje pokazali za studiranje na Stomatološkom, zatim na Fakultetu organizacionih nauka te na Filozofskom fakultetu – odseku za psihologiju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više