Dankos Plus Televizija
Info

Oslo ponovo srećno za „orlove“, Srbija će igrati protiv najboljih u Evropi

Pobedom od 2:0 protiv Norveške u Oslu, fudbaleri Srbije ostvarili su plasman u A Ligu nacija. Pored toga, golovi Vlahovića i Mitrovića obezbedili su i drugi šešir pred žreb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, ali i dodatni put ka kontinentalnom šampionata. „Orlovi“ pokazali zavidnu formu pred Svetsko prvenstvo koje za manje od dva meseca počinje u Kataru.

Pre manje od dve godine, Srbija je u Oslu savladala Norvešku i plasirala se u finale baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo, a „Uleval“ stadion još jednom je bilo srećno mesto za srpski nacionalni tim.

Golovima Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića, ekipa Dragana Stojkovića Piksija ostvarila je veliku pobedu, osvojila prvo mesto u Četvrtoj grupi B lige nacija i „ubila tri muve jednim udarcem“.

Srbija će u novom ciklusu najmlađeg Uefinog takmičenja igrati u A ligi, što znači da će se takmičiti sa najboljim selekcijama na Starom kontinentu.

Takođe, „orlovi“ su obezbedili drugi šešir na žrebu za kvalifikacije za naredni kontinentalni šampionat, ali i dodatni put ukoliko one ne budu uspešne.

Pomalo stegnuto ušli su srpski igrači u meč u Oslu, a Norvežani su već u prvom minutu imali veliku priliku. Erling Holand se lako našao u šansi, ali je Vanja Milinković-Savić odlično intervenisao i ulio preko potrebno samopouzdanje „orlovima“.

Kako je vreme odmicalo, srpski tim se oslobađao pritiska i prilazio sve bliže norveškom golu.

Vlahović je udarcem glavom testirao golmana Nilanda i napravio uvertiru za ono što će uslediti u 42. minutu.

Tadić je bio pokretač akcije, sjajno je uposlio Kostića, koji je protutnjao po levoj strani, poslao preciznu povratnu loptu, na koju je naleteo napadač Juventusa i doneo prednost „orlovima“.

Igra Piksijevih momaka bila je sve sigurnija, igra kratkih pasova dobro je funkcionisala, a već u 54. minutu jedna fantastična kontra donela je uvećanje vođstva.

Tadić je osvojio jednu loptu na sredini terena, dodao do Ilića, koji je ostavio Mitroviću, koji je još jednom pokazao da je talija srpskog tima.

Preciznim udarcem, napadač Fulama postigao je svoj 50. gol u dresu reprezentacije i doneo veliko slavlje saigračima, ali i velikom broju srpskih navijača na stadionu u Oslu.

Do kraja meča Norveška je pokušavala da dođe bar do pogotka, a najbolju priliku imao je ponovo Holand, koji je u nadoknadi vremena dobro šutirao, a Milinković-Savić još jednom bio siguran.

Srbija je u Oslu ostvarila veliki trijumf, a raduje forma „orlova“ pred Mundijal u Kataru, koji počinje za nešto manje od dva meseca.

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više