Dankos Plus Televizija
Info

Vujičić uručila laptop računare Školskoj upravi u Kosovskoj Mitrovici

Poslanica u srpskom parlamentu Danijela Vujičić, zajedno sa predstavnikom Srpske liste Nemanjom Biševcem obišla je danas zgradu Školske uprave za Kosovsku Mitrovicu i tom prilikom im uručila laptop računare kao pomoćna sredstva u radu tokom nove školske godine .

Vujičić je istakla da je to donacija jedne beogradske firme koja je želela da ostane anonimna, ali se vrlo rado odazvala pozivu da pomogne ovoj ustanovi.

„Svaki vid podrške je značajan za naše institucije na Kosovu i Metohiji i kroz ovu tehničku podršku radimo na jačanju našeg institucionalnog bića na prostoru KiM. Već 10 godina unazad, na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a preko vlade Republike Srbije i Kancelarije za KiM je bilo velikih ulaganja na prostoru KiM, ali smatram da je i ovaj vid podrške značajan za naš obrazovni sistem“, rekla je Vujičić.

Načelnik školske uprave Ivan Zaporožac rekao je da će im laptopovi pomoći u predstojećem radu.

„Mi cenimo čitav napredak i učešće naše države u ostanku i opstanku na ovim prostorima. Školstvo je stožer okupljanja čitavog srpskog društva i naroda na teritoriji Kosova i Metohije. Ovo će nam pomoći u daljem radu i ostvarivanju boljih rezultata. Mi sada idemo u eksterno vrednovanje škola i ova donacija će nam pomoći u tom pogledu“, rekao je Zaporožac koji se zahvalio državi Srbiji na kontinuiranoj pomoći najavivši uskoro otvaranje novih prostorija Školske uprave za Kosovsku Mitrovicu.

Izvor: Kosovo Online

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više