Dankos Plus Televizija
Info

Obeleženo 109. godina rada prištinske Gimnazije

Gimnazija Priština, koja je nakon proterivanja iz glavnog grada KIM juna , 1999. god. sa radom nastavila u Lapljem Selu, obeležila je izuzetno značajan jubilej, 109. godina rada i postojanja.

Gimnazija Priština, koja je nakon proterivanja iz glavnog grada KiM juna 1999.god. sa radom nastavila u Lapljem Selu, obeležila je izuzetno značajan jubilej 109.god. rada i postojanja.

– U tom posleratnom periodu, uslovi za rad nisu bili najpovoljniji, ali su naši učenici uvek postizali zapažene rezultate, i u školi i na raznim takmičenjima gde su predstavljali školu. Sad kad su se okolnosti u kojima radimo promenile na bolje, odnosno, kako su se znatno poboljšali uslovi rada s prelaskom u novu zgradu Srednjoškolskog centra, tako su i više ostvareni dobri rezultati, bolji nego svih prethodnih godina – rekao je direktor Gimnazije Dejan Denić.

Gimnazija Priština je osnovana 17. oktobra 1913. godine ukazom Kralja Petra Prvog Karađorđevića, a kako je istaknuto na prigodnoj svečanosti, privilegija je bila biti đak ove škole, jedne od najboljih vaspitno-obrazovnih ustanova u našoj republici.

– Imala sam tu sreću da budem učenik ove škole, a kasnije da budem prihvaćena i kao radnik te škole. Tu sam proživela praktično najlepše godine svog radnog veka. Radeći na Monografiji Gimnazije videla sam da je u svakoj generaciji bilo uspešnih ljudi – kaže profesorica Ana Kostić.

Nastavu u Gimanziji Priština pohađa 139 učenika, što je desetostruko manje nego što je bilo u Prištini, a ono što je zajedničko sa tim vremenom je da ovu školu uglavnom upisuju odlični učenici.

Izvor: Radio Gračanica

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više