Dankos Plus Televizija
Info

Novak nastavlja da piše istoriju, pobedom nad Cicipasom osvojio 10. Australijan open

Novak Đoković savladao Grka Stefanosa Cicipasa sa 3:0 po setovima 6:3, 7:6, 7:6 i osvojio 10. trofej na Australijan openu. Novaku je ovo ukupno 22. grend slem titula kojom se izjednačio sa Nadalom na večitoj rang listi.

Apsolutni vladar Melburn parka i ubedljivo najuspešniji teniser koji je ikada igrao u Australiji stigao je do jubilarne 10. titule na prvom grend slemu sezone! Fantastični Novak Đoković nastavio je niz nepobedivosti na najmanjem kontinentu i pobedom nad Cicipasom stigao do 28. uzastopne pobede.

Odličan set Novaka, koji već u drugom gemu prvog seta stigao do brejk lopti.
Svaki od gemova na servis protivnika Novak je započinjao odlično i uspevao da osvoji prvi poen u gemu, čime je stavljao dodatni pritisak na grčkog tenisera kada god je servirao.
Jednu takvu situaciju Novak je iskoristio, napravio brejk pri rezultatu 2:1 i onda mirno uz odlične servise završio prvi set u svoju korist rezultatom 6:3.

I pre početka meča znali smo da će upravo servis igrati važnu ulogu, a Đoković je u uvodnom setu servirao gotovo perfektno. Samo jedan od 18 poena na prvi servis je izgubio Novak, a kada tome dodamo i devet vinera uz tek sedam neiznuđenih grešaka, konstantno agresivan i precizan ritern, jasno da je Novak bio daleko bolji rival u prvom setu.

Od početka drugog seta bilo je uočljivo da će Cicipas sve što ume i može upotrebiti kako bi promenio tok ovog finala. Zaoštrio je igru sa osnovne linije, želeo je da se nametne u razmenama, ali je Novakov forhend bio stabilan i upravo tim udarcem je i spasao set loptu prvi vođstvu Cicipasa 5:4. Brejka nije bilo, ali su se zato nizali mini-brejkovi u odlučujućem 13. gemu, sedam od prvih devet poena su osvojili igrači koji uzvraćaju servis, Novak je opet bio nedodirljiv kada se sve rešava i sa 7:4 u taj-brejku dobio set koji je trajao sat i 10 minuta.

U trećem setu po jedan brejk na obe strane. Prvo je Cicipas uspeo da oduzme servis Novaku, ali je već u narednom koncentrisani Đoković uspeo da vrati brejk. Usledilo je deset gemova bez brejk lopti, a kako je set odmicao Novak je sve bolje servirao. Koliko je Novak dobro izvodio početni udarac govori i činjenica da je osvojio čak 17 poena u nizu na svoj servis počevši od petog gema seta.

Baš kao u drugom setu, pobednika je odlučio taj- brejk. Novak je mnogo bolje počeo, napravio dva mini brejka i sjajnim servisima stigao do velikih 5:1 na promeni strana. Nismo dugo čekali da vidimo Novaka koji uzdignutih pesnica proslavlja 22. grend slem titulu u karijeri, iako je Cicipas uspeo da se vrati u „trinaesti“ gem. Na kraju 7:5 u taj-brejku za 10. titulu u Australiji.


Izvor: RTS

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više