Dankos Plus Televizija
Info

Smetovi na planinama, glavni putni pravci prohodni

Sneg koji od juče pada u višim predelima Srbije napravio je probleme. Tokom noći, pripadnici MUP-a Srbije evakuisali su zavejane meštane na putu Sjenica – Novi Pazar, u mestu Brnjica. MUP apeluje na građane da ne kreću na put, posebno na putnim pravcima koji su neprohodni. Pojedini potrošači na području Čačka, Lučana, Novog Pazara ostali su bez električne energije. Sneg, praćen olujnim vetrom, potpuno je zavejao opštinu Crna Trava.

20:15

Normalizovana situacija na Kopaoniku

Nakon trinaestočasovnog prekida saobraćaja, koji su noćas na deonici od Brzeća do Kopaonika izazvali olujni vetar i mećava, situacija je tokom jutra normalizovana, pa je smena gostiju u turističkom centru protekla bez problema.


18:12

EDB: Sanirana većina kvarova, bez struje 1.844 korisnika

Veliko nevreme izazvalo je nešto veći broj kvarova na distributivnoj mreži električne energije, posebno u brdsko-planinskim područjima zapadne, centralne i južne Srbije, kažu u Elektrodistribuciji Srbije.

I pored veoma teških uslova na terenu – visokih smetova, jakog vetra, neprohodnih puteva – sve raspoložive ekipe Elektrodistribucije Srbije su, uz veliko angažovanje, uspele da saniraju većinu kvarova, ističu u EDB-u.

Prema izveštaju sa terena, u 18 časova bez električne energije na teritoriji Republike Srbije bila su 1.844 korisnika.


18:10

Uspostavljeno redovno snabdevanje strujom u čačanskim i dragačevskim selima

Prema informacijama iz čačanske Elektrodistribucije, oko 16.30 uspostavljeno je redovno snabdevanje strujom u nekoliko čačanskih i dragačevskih sela.


16:58

Vlasotince: Teška situacija u brdsko-planinskom delu opštine

Na području vlasotinačke opštine trenutno je najteža situacija na putu Vlasotince – Jastrebac – Donja Lopušnja – Bistrica, koji je neprohodan i gde visina snega iznosi i do 70 centimetara, saopštile su lokalne vlasti.

„Otežano je kretanje i na ostalim opštinskim putnim pravcima u brdsko-planinskom delu opštine. Mehanizacija se teško probija. Očekuje se da ovaj pravac tek sutra bude prohodan. Savet je svima koji ne moraju da ne kreću na put, pogotovo ne bez zimske opreme“, kaže načelnik Opštinske uprave i član Štaba za vanredne situacije Marjan Stanković.

Mehanizacija trenutno pokušava da se probije i na putu D. Dejan – G. Dejan – Zlatićevo – Jakovljevo – Tegošnica, kao i na putnom pravcu Vlasotince – D. Lomnica – Sredor – Lipovica.

„Situacija na terenu pogoršana je sinoćnjom snežnom olujom. Solju i rizlom posipaju se i ulice u samom Vlasotincu, kako bi se sprečila pojava poledice“, kaže načelnik Štaba za vanredne situacije Opštine Vlasotince Ivan Stanković.


15:44

„Putevi Srbije“ upozoravaju vozače na snežne nanose

JP „Putevi Srbije“ upozorilo je vozače u Srbiji na moguće snežne nanose na putevima zbog olujnog naleta vetra, koji na pojedinim deonicama duva brzinom i većom od 70 kilometara na čas, a koji će, prema prognozi RHMZ, duvati danas i sutra.

JP „Putevi Srbije“ savetuje vozače da u narednim danima koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

„Putevi Srbije“ navode da na naplatnim stanicama na auto-putevima u Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije, na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu, zadržavanje za teretna vozila je dva sata, a na graničnim prelazima Batrovci, Kelebija i Šid, na izlazima, zadržavanje za teretna motorna vozila je sat vremena.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja za sve kategorije vozila.


14:47

I dalje je neprohodan put Preko Brdo – Odvraćenica na Goliji

Na području Ivanjice od podneva ponovo pada sneg. Nema ugroženih domaćinstava, a snadbevanje strujom je uglavnom redovno.

I dalje je neprohodan putni pravac Preko Brdo – Odvraćenica na planini Goliji.


14:12

Sneg na Divčibarama, mehanizacija na terenu

Na Divčibarama je juče i tokom noći napadala velika količina snega. Jak vetar je u popodnevnim satima raznosio sneg sa drveća pa su automobili bili zatrpani, a saobraćaj na putu kroz naselje otežan. Radnici pojedinih hotela nisu mogli da se vrate u Valjevo.

Mehanizacija je na terenu i glavni putni pravac od Divčibara ka Beogradu od jutros je prohodan. Veći broj vozila očekuje se u popodnevnim satima, kada se mnogi vraćaju kući.


11:49

Odloženo otvaranje najduže staze na Kopaoniku

Zbog jakog vetra ne radi žičara na Kopaoniku, a odloženo je otvaranje najduže staze „Bela reka“, rekao je za RTS Darko Jovanović, rukovodilac Ski-centra „Kopaonik“.

„Kad vetar pređe granicu od 60 kilometara na sat, gondola (žičara) ne radi. To se danas desilo“, rekao je Jovanović i naveo da je situacija danas bolja nego juče.

Prema njegovim rečima, trenutno ima oko 2.500 skijaša na stazi.


11:08

Metar snega na Staroj planini, put ka ski-centru prohodan

Prema podacima meteorološke stanice „Meteo Knjaževac, visina snega koji je noćas padao u istočnim delovima knjaževačkog kraja i na Staroj planini je od 15 centimetara u gradu do pedesetak u selima podno planine.

Na Staroj planini u okolini Jabučkog ravnališta visina snežnog pokrivača je 92 centimetra uz temperaturu od minus 10 stepeni.

Put ka ski-centru je prohodan, neprekidno se čisti, ali je saobraćaj otežan zbog nanosa koje je noćas stvarao snažan vetar.

Putari u opštini Knjaževac od jutros čiste pravce prvog i drugog reda, dok će sutra početi čišćenje lokalnih puteva trećeg prioriteta.


10:38

Putni pravac Novi Pazar – Sjenica otvoren isključivo za putnička vozila

Putni pravac Novi Pazar – Sjenica otvoren je za saobraćaj isključivo za putnička vozila. Zabrana saobraćaja za teretna vozila ostaje na snazi.

Ostali putni pravci na Pešteri biće očišćeni kada dozvole vremenske prilike, kažu u preduzeću „Novi Pazar put“.

U toku je probijanje putnog pravca Novi Pazar – Golija koji će biti otvoren za saobraćaj tokom dana.

Pravac Raška–Golija ostaće u blokadi dok vremenski uslovi ne dozvole čišćenje


Izvor: RTS

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više