Dankos Plus Televizija
Info

Predstava “Pahulja u šalu” oduševila najmlađe ljubitelje pozorišta; proglašeni pobednici literarnog konkursa “Pismo Deda Mrazu”

Pozorišna predstava “Pahulja u šalu” u izvođenju učenika nižih razreda OŠ “Sveti Sava” odigrana je u Mitrovačkom dvoru.

Predstava je namenjena mališanima i učenicima nižih razreda, a rađena je po tekstu Snežane i Momira Dragićevića, dok režiju potpisuje Jasna Dančetović.

Tema predstave je susret sa prvom zimskom pahuljom, koju mališani sa nestrpljenjem očekuju u zimskoj noći. Junaci ove predstave su osim Pahulje, Đorđa, Ivana, Lidije, Teodore, Olge, Stevana, i Snežna kraljica, Sneško Belić, Deda Mraz kao i šal, koji u hladnoj zimskoj noći čuva pahuljicu.

U predstavi igraju učenici četvrtog razreda OŠ “Sveti Sava”, Lenka Dikić, Vasil Medić, Petar Milosavljević, Tijana Mitrović, Staša Simić, Anja Mićović, Slobodan Doknić, Maša Kovačević, Ognjen Kovačević, Jovan Milentijević, Dušica Lalić, Minja Stanković, Rastko Nedeljković i Marko Marković.

U ulozi Balerina pahuljica bile su su Ivana Ilinčić, Kristina Jovanović, Anđelija Rajčić, Anja Kovačević, Minja Premović, Anđelija Vukmirović, Tara Šubarić i Teodora Mitrović.

Direktor Kulturnog centra Dragica Žarković Milan Mihajlović je pozdravio prisutne i istakao da su se mališani itekako potrudili i vredno radili na ovoj predstavi.

“Ovo je nešto što najviše volimo, a to je kulturni događaj, koji će nadamo se, opravdati poverenje, ne samo kroz zaposlene u Kulturnom centru, već i učenike OŠ “Sveti Sava”, koji su sa svojim nastavnicima i učiteljicama, i profesorkom razredne nastave Jasnom Dančetović vredno radili na pozorišnoj predstavi, upravo za njihov uzrast” rekao je Mihajlović.

U mitrovačkom dvoru danas su proglašeni i pobednici prošlogodišnjeg literarnog konkursa pod nazivom “Pismo Deda Mrazu”, koje je organizovao Kulturni centar “Dragica Žarković”.

Načelnica Društvenih delatnosti opštine Kosovska Mitrovica Svetlana Pindović je pobednicima uručila nagrade, koje se sastoje od diplome, priznanja i knjige i poželela mnogo uspeha u daljem školovanju.

Dodeljene su po tri nagrade u tri kategorije, a prve tri nagrade osvojili su Andrija Mićović, Ignjatije Šarović i Lenka Trpković, učenici trećeg razreda OŠ “Sveti Sava”.

Drugu nagradu osvojili su Uroš Milić, Iskra Klajić i Magdalena Radovanović, takođe učenici trećeg razreda OŠ “Sveti Sava”. Treću nagradu osvojio je učenik prvog razreda OŠ “Sveti Sava” Luka Kalaba, Una Kući učenica četvrtog razreda OŠ “Branko Radičević” i Vuk Bogosavljević učenik OŠ “Sveti Sava”.

Organizator predstave je Kulturni centar “Dragica Žarković” u saradnji sa OŠ “Sveti Sava”. Pokrovitelj predstave je Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.


Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, foto: Radio Kosovska Mitrovica

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više