Dankos Plus Televizija
Info

Učenici osmog razreda polagaće probni završni ispit u petak i subotu

Učenici osmog razreda osnovne škole polagaće u petak i subotu, 24. i 25. marta probni završni ispit, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Probni test iz matematike počinje u petak, u 12.00 časova, a iz srpskog, odnosno maternjeg jezika u subotu, u 9.00 časova, dok se treći test iz izbornog predmeta polaže istog dana u 11.30 časova.
Ministar prosvete, Branko Ružić, rekao je da će probni završni ispit pomoći osmacima da provere svoje znanje, ali i da se upoznaju sa procedurama u vezi sa polaganjem ovog ispita.
„Ujedno, to je prilika da učenici procene koliko su u ovom trenutku spremni za predstojeći završni ispit, kako bi imali vremena da upotpune svoja znanja, ovo je prva generacija učenika koja će umesto kombinovanog testa, kao treći test, polagati jedan od pet predmeta po izboru“, rekao je ministar.
Kako se navodi, probni završni ispit polagaće oko 64.747 učenika.
Najveći broj učenika, njih 38 odsto opredelio se da polaže test iz biologije, za geografiju 29 odsto, za istoriju oko 16 odsto, njih devet odsto se prijavilo da polaže hemiju kao izborni predmet, dok se osam procenata odlučilo za fiziku.


Izvor: Tanjug

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više