Dankos Plus Televizija
Info

Balerine iz Gračanice osvojile u Beogradu sedam nagrada

Baletska škola Doma kulture ,,Gračanica“ osvojila je sedam nagrada na takmičenju ,,Unstopable dance competition“, koje je u nedelju održano u Dečjem kulturnom centru u Beogradu.

U konkurenciji od 40 baletskih studija i 1.000 takmičara iz Srbije i Makedonije sedam nagrada u solo, duo i trio formaciji pripalo je balerinama iz Gračanice.

U solo formaciji prvo mesto osvojili su Katarina Nedeljković, Petra Manitašević i Andrea Perenić. Drugo i treće mesto zauzele su Nikolina Đorđević i Emilija Mihajlović.

Kada je u pitanju duo formacija, prvim nagradama okitile su se Neda Aritonović i Nina Đekić.

Za trio formaciju prva nagrada pripala je Katarini Nedeljković, Petri Manitašević i Nikolini Đorđević.

,,Nastupala sam u solo i trio varijaciji i osvojila sam dve medalje. Jako sam srećna i ponosna na sve nas. Volim balet i puno radim na tome da budem što bolja, a svaka osvojena medalja je nagrada za trud koji ulažem“, rekla je za T a n j u g trinaestogodišnja Petra Manitašević iz Gračanice, dodajući da za nju svaki odlazak na takmičenje predstavlja jedno novo iskustvo.

Odlazak balerina na takmičenje pomogli su Skupština grada Priština, restoran Mimoza, nevladina organizacija ,,CSD“ i hotel Konstantin.


Izvor: TV Most, Tanjug; foto: Dom kulture Gračanica

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više