Dankos Plus Televizija
Info

Najbolji učenici završnih razreda sa KiM zimovali na Kopaoniku

Učenici završnih razreda osnovnih škola sa Kosova i Metohije, njih 30, zimovalo je na Kopaoniku od 1. aprila do danas, a tokom boravka imali su organizovane aktivnosti od plivanja do škole skijanja.

Tradicionalna akcija zimovanja za učenike sa KiM sprovedena je 11. put i to nakon pauze koja je usledila zbog pandemije virusa korona.

I ove godine, zimovanje za decu sa Kosova organizovala je MK Group, koja je obezbedila i smeštaj i korišćenje hotelskih sadržaja u hotelu Grand Kopaonik, a sve to uz podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Direktorka korporativnih poslova MK Group Aleksandra Stojanović izrazila je zadovoljstvo što su najbolje učenike sa KiM mogli da ugoste u svom hotelu.

Prema njenim rečima, društveno-odgovorne aktivnosti te kompanije u potpunosti su usmerene na decu i mlade jer, kako kaže, na talasu njihove energije i novih znanja slave budućnost.

„Sigurna sam da ćemo i kroz brojne druge projekte u okviru programa ‘Podrška porodici’ koji MK Group tradicionalno sprovodi usrećiti mnoge nove generacije jer najbolje tek dolazi. Najlepši način da otpočnemo naš jubilej povodom 40 godina poslovanja je upravo darivanjem najmlađih“, rekla je Stojanović.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju pozdravila je tu aktivnost MK Group usmerenu na decu i istakla zadovoljstvo povodom uspešno organizovanog zimskog odmora za učenike sa Kosova i Metohije.

„Naša deca na Kosovu i Metohiji žive i odrastaju u veoma specifičnim uslovima i neretko nemaju na raspolaganju iste mogućnosti kao njihovi vršnjaci u centralnoj Srbiji. Zbog toga je ovo rekreativno putovanje na Kopaonik za njih veoma značajno, jer sem razvijanja i negovanja zdravih stilova života, imaju priliku da se druže i upoznaju sa svojim vršnjacima, oprobaju u novim veštinama i steknu uspomene za čitav život“, kazala je pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov.

Dodaje da zbog toga za decu sa Kosova organizuju brojna putovanja kako bi im omogućili što bezbrižnije i detinjstvo ispunjeno osmesima.

Briga o deci i mladima jedan je od osnovnih prioriteta MK Group kada je reč o društvenoj odgovornosti, a zimovanje za najbolje đake sa Kosova samo je jedna od aktivnosti u sklopu CSR programa „Podrška porodici“, za koji će ove godine kompanija izdvojiti više od milion evra.

Među njima, posebno se izdvajaju donacije od 600.000 evra vrtićima u Srbiji i regionu.


Izvor: TV Most, Foto: MK Grupa

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više