Dankos Plus Televizija
Info

U školama u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu odata počast stradalima u OŠ “Vladislav Ribnikar”

Povodom tragičnog događaja u kom je stradalo osam učenika i radnik obezbeđenja u OOŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, danas su učenici I nastavnici tehničke škole “Mihajlo Petrović Alas” I Gimnazije u Kosovskoj Mitrovici zajedno položili cveće i palili sveće.

Odavanju počasti stradalima prisustvovali su predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić i načelnik školske uprave za KiM Ivan Zaporožac.

U srednjoj medicinskoj školi sa domom učenika venac je položilo i potpredsednik Srpske liste Igor Simić.

Ivan Zaporožac, načelnik školske uprave za KiM, rekao je da se sveće danas pale u svim školama na Kosovu I Metohiji koje rade u srpskom sistemu obrazovanja.

“Ovo su teški trenutci za celu našu zemlju. Danas smo se okupili, učenici I nastavnici, kako bi odali počast nevino nastradalim učenicima i kolegi. Svi ćemo se ovde pomoliti Bogu da se nikada više ovakve stvari u našim školama I u našoj zemlji ne ponove”, istakao je Zaporožac.

Sveće su jutros u dvorištu škole upalili i učenici OŠ “Vuk Karadžić”. Prisustvovali su predsednik privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević kao i Dragiša Milović.

Počast stradalima polaganjem cveća i paljenjem sveća, odaje se na gradskim trgovima i ispred škola skoro svih gradova u našoj zemlji.

Na čitavoj teritoriji republike Srbije danas i naredna dva dana proglašeni su dani žalosti.


Izvor: Dankos Plus TV, foto: Dankos Plus TV

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više