Dankos Plus Televizija
Foto: TV Most
Info

Maturanti OŠ ‘Vuk Karadžić’ iz Zvečana poslali poruku svetu

Povodom kraja školske godine učenici osmog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ u Zvečanu, prodefilovali su gradom mašući srpskim trobojkama i noseći veliki transparent na kojem piše „Zvečan je večan“.

Nakon defilea, dve maturantkinje su poslale poruku celom svetu.

„Dragi sugrađani, obraćamo vam se u ime dece opštine Zvečan, sa željom da našu poruku čuje ceo svet. Nismo ovako zamišljali kraj školske godine. U našem Zvečanu nasilje, bodljikave žice, neki naoružani ljudi. Nema radosti i lepote na ovako tužnom mestu. Nas su učili da se sloboda ne bira, da je sloboda dodeljena rođenjem i da je to prirodno za sve ljude. Sloboda znači da možemo slobodno da se krećemo, a mi to ne možemo“, rekla je maturantkinja.

„Od slobodnog čoveka ne može da se napravi rob. Neko uporno pokušava da nam pravo na slobodu uskrati, pa šalje silu, puške, bombe, bodljikavu žicu. Zašto je sloboda samo nama uskraćena? Čemu žice? Zašto mi da slušamo fijuk metaka i prasak šok bombi? Zašto danima ne možemo u školu? Zašto su naše klupe prazne i učionice puste? Mi nemamo odgovore na ova pitanja. Verovatno zato što nismo stigli do te lekcije, ali smo sigurni da neko tamo, u svetu odraslih ima odgovore na sva ova pitanja. Odgovor čekamo sa nadom da će stići dok smo još uvek deca“, poručila je druga maturantkinja. 

Maturanti su izveli i performans ispred ograde sa bodljikavom žicom. Recitovali su srpske rodoljubive pesme.


Izvor: TV Most, Foto: TV Most

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više