Dankos Plus Televizija
Info Video prilozi

Protestna šetnja Kosovska Mitrovica – Zvečan

Više hiljada građana severnog Kosova  danas je prošetalo u znak podrške uhapšenim Srbima I  prebijanja dvoje dece u Žitkovcu kod Zvečana od strane specijalne jedinice Kosovske policije.

Protestni skup je počeo od kruga Kliničko -bolničkog centra, odakle je kolona zdravstvenih radnika  u belim mantilima krenula do spomenika knezu Lazaru, odakle su im se pridružili okupljeni građani I  oko 13 časova uputili prema Zvečanu.

U Zvečanu su ih aplauzom dočekali ljudi koji tri nedelje protestuju ispred zgrade opštine gde su se okupljenima obratili bivši gradonačelnik Zvečana i lekar u mitrovačkom KBC dr Dragiša Milović i glavna medicinska sestra KBC Kosovska Mitrovica Ivana Stojisavljević.

Stoisavljević je istakla, između ostalog, da se obraća u ime svih radnika KBC Kosovska Mirovica, svih nezadovoljnih I zabrinutih građana zbog progona, zastrašivanja I hapšenja koja dolaze iz privremenih Prištinskih institucija iz Prištine.

“Ovo nije politički skup, ovde smo da iskažemo protest zbog terora, hapšenja I prebijanja naših sugrađana I naše dece. Ovde smo da zatražimo oslobađanje Radoša Petrovića, Dušana Obrenovića, Miluna Milenkovića-Luneta, Nemanje Vlaškovića, Milovana Božovića, Slađana Trajkovića I našeg kolege medicinskog tehničara Dalibora Spasića”, kazala je Stoisavljević, između ostalog.

Dr Dragiša Milović, obrativši se građanima, rekao je da su ovom protestnom šetnjom pokazali da su za mirno rešenje krize na severu koja traje već treću nedelju, ali da su pre svega, prošetali da pokažu u kakvoj teškoj I dramatičnoj  situaciji živi srpski narod.

“Treća nedelja kako međunarodna javnost, naša domaća javnost svetu govorimo da se hapse, proganjaju, zastrašuju naši najbolji, privrednici, sportisti, student, radnici a evo sada I medicinski tehničar koji radi u KBC. Ima li kraja braćo I sestre ovom teroru koji dolazi iz Prištine”, kazao je Milović, između ostalog.

Na protestnoj šetnji mogli su se videti transparenti sa porukama “Dalibor Spasić nije kriv”, “Svuda u svetu lekari su heroji, samo su za Prištinu kriminalci”, “Ko je sledeći?”, “Stop Kurtijevom režimu”,   na srpskom i engleskom jeziku.


Dankos Plus TV

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više