Dankos Plus Televizija
Info

U Kosovskoj Mitrovici danas počinje Novogodišnji turnir u malom fudbalu


Utakmicama seniorskih ekipa „Frizerski salon Đukić“ i „Džoker“, danas u 17 sati, trunir zvanično počinje u novoizgrađenoj Hali sportova u Severnoj Mitrovici.

Mitrovačkoj publici će se pred novogodišnje praznike predstaviti svi majstori „na petoparcu“ sa Kosova. U samo nekoliko odigranih utakmica pre ovog turnira videlo se da će mali fudbal biti ono što će okupljati građane u ovoj hali jer je svakoj od tih utakmica prisustvovalo po nekoliko stotina gledalaca.

Kako je potvrđeno iz Hale sportova, koja je organizator Novogodišnjeg turnira, prijavljeno je 65 ekipa, a organizatori su istakli da nikada nije zabeležen toliki broj prijavljenih ekipa, čak ni u vreme pre rata 1999. godine.

Na ovogodišnjem turniru organizatore posebno raduje podatak da su prijavljene ekipe sa celog Kosova. Pored ekipa sa severa tu su i ekipe južno od Ibra. Gračanica, Štrpce, Obilić, Kosovo Polje, Gnjilane, Parteš, Priština i ekipe iz drugih gradova će svakako imati veliku podršku na tribinama jer je veliki broj ljudi iz ovih gradova nakon rata svoj dom našao u Severnoj Mitrovici.

U celoj sportskoj priči organizatori su pažnju posvetili i humanitarnoj strani pa su odlučili da ulaz bude slobodan tokom celog turnira, a na samom ulazu u salu biće postavljeni štandovi gde će građani moći svojom donacijom pomoći uređenje centra udruženja ,,Podrži me“ koje je namenjeno za decu i mlade ometene u razvoju.

Izvor: Kosovo Online

Foto: Facebook

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više