Dankos Plus Televizija
Info

Antonijević: Spremno dočekujemo nove studente, prvi će se useliti brucoši, rang lista do 1.oktobra

Upisom novih studenata na deset fakulteta prištinskog Univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici koji se završava do kraja oktobra, otvara se pitanje smeštaja onih koji upisuju fakultete u Mitrovici a dolaze iz drugih sredina Kosova i Metohije i centralne Srbije.

Studentski centar Priština- Kosovska Mitrovica i ove godine , s obzirom na približan broj novih studenata koji su upisali prvu godinu, ali i starih koji su na budžetu, ima dovoljno smeštajnih jedinica u svim studentskim domovima, rekla je za program Radija Kosovska Mitrovica, Dragana Antonijević, direktorica studentskog centra Priština-Kosovska Mitrovica.

“Rado i spremno došekujemo nove studente, čitavo leto smo pripremali smeštajne kapacitete, kako bi bili što bolje opremljeni i spremni za početak nove akademske godine. Ukupan kapacitet svih naših studentskih domova je 1677 ležajeva i to u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Blacu. U ovom mesecu je bio raspisan konkurs za nove studente i trajao je do 15. septembra.

Tako da prema našim saznanjima u MItrovici je konkurisalo nešto više od 400 studenata. Mi imamo kapacitete i sve je prilagođeno potrebama studenata, do 1. oktobra će izaći liste koje su dostevljene fakultetima sa imenima studenata koji ispunjavaju uslove korišćenja domskih suluga. Tu se misli na brucoše dok će stariji studenti konkurisati po završetku akademske godine, a to je od 1.oktobra do 1.novembra “, rekla je Antonijević.

Liste studenata koji su ostvarili pravo na korišćenje domova prema određenim kriterijumima biće istaknute na fakultetima, prvi se useljavaju studenti prve godine jer nastava počinje 1. oktobra dok bi svi ostali trebalo da budu u svojim smeštajnim jedinicama u prvoj polovini novembra meseca.

Dragana Antonijević, direktorica studentskog centra u Kosovskoj Mitrovici kaže da će ove godine biti upisano 81,6 posto onih koji su konkurisali na nivou sva četiri grada, dok će u Kosovskoj Mitrovici taj broj u procentima biti oko 76,4 posto.

“To je nešto veći procenat u odnosu na predhodne godine, ali trudimo se da izađemo u susret svim mladim ljudima koji dolaze sa strane da nastave svoje obrazovanje u našem gradu. Mi podižemo kriterijume u pružanju usluga i možemo se pohvaliti odličnim uslovima smeštaja, ishrane, organizovanja vannastavnih aktivnosti i lečenja studenata”, dodala je Antonijević.

Na pitanje šta Studentski centar pruža studentima koji ne koriste usluge smeštaja, Antonijević je odgovorila da svi studenti koji se školuju o trošku budžeta imaju poravo na korišćenje pansionske ishrane u restoranu doma, pa čak i studenti koji žive na teritoriji opštine Kosovska Mitrovica imaju pravo na jedan obrok dnevno.

Osim toga na raspolaganju su sportski tereni, teretana, studetski klub, biblioteka, čitaonica i studentska poliklinika.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više