Dankos Plus Televizija
Pergament

Pergament XVIII emisija, II serijal – gošća: Anita Janković

Gost emisije Pergament je Anita Janković, lektor na Katedri za engleski jezik i književnost i fotograf.

Foto-aparat nosi uvek sa sobom kako sama kaže ,,da uhvati trenutak“, jer fotografija zapravo i jeste trenutak lepote koju merimo unutrašnjim senzibilitetom. Kao mala, bila je glavni model i pomoćnik svom ocu koji se takođe bavio fotografijom.

Njene prve igračke su bili stari foto-aparati koje nije mogao da popravi. Za svoj dom kaže da je pun njegovih fotografija, pa je tako ljubav prema fotografiji njeno porodično nasleđe. Iako se od malih nogu igrala foto-aparatima, svoj prvi aparat je kupila pre 6 godina kako bi pre svega zabeležila odrastanje svog sina.

U duhu porodične tradicije, on je prvo bio njen model, a sada je već i asistent prilikom fotografisanja. Za svoj stil umetničkog izraza kaže da je još uvek stihijski, uslovljen prilikom, situacijom, tehnikama i idejama i često joj je cilj da nauči novu tehniku, ali joj je uvek na pameti priča koju želi da ispriča određenom fotografijom. Uvek radi fotografije u serijalima, priča priču kroz nekoliko slika.

Život jedne žene kroz umetnost i nauku, lepotu i izazov majčinstva možete gledati večeras u 20 časova na TV Dankos plus.


Dankos Plus TV

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više